/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Câțiva studenți străini de la Medicină ar fi implicați în dosarul legat de traficul de droguri. Reacția reprezentanților universității

31 octombrie 2019, ora 13:49

Câțiva studenți străini de la Medicină ar fi implicați în dosarul legat de traficul de droguri, în cadrul căruia s-au făcut azi-dimineață percheziții pe mai multe adrese din capitală. Tinerii ar fi originari din Israel. Reprezentanții Universității de stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (USMF) spun că au început să colaboreze cu organele de drept pe acest caz. 

„Universitatea s-a autosesizat pe cazul dat și conlucrează cu organele de anchetă pentru a contribui la elucidarea tuturor circumstanţelor de comitere a infracţiunilor de către cetățenii străini, studenți ai instituției noastre. Operațiunea este în plină desfășurare și Universitatea nu poate oferi mai multe detalii decât cele relatate de responsabilii Direcției Antidrog din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, pentru a asigura secretul anchetei.

Menționăm că Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” condamnă orice comportament ce contravine normelor morale și legale. Conform art. 42, pct. 3 din Carta universitară referitor la drepturile și obligațiile mediciniștilor: „Studenții care nu respectă prevederile actelor normative în vigoare şi/sau ale actelor interne ale Universității sunt pasibili de sancţionare, în funcţie de gravitatea faptei, conform documentelor interne ale Universității, inclusiv prin exmatriculare”, se menționează într-un comunicat al USMF.

Dacă vinovăția studenților USMF „Nicolae Testemițanu” va fi demonstrată, aceștia riscă să fie exmatriculați și să răspundă conform legislației în vigoare pentru acțiunile săvârșite, mai spun reprezentanții universității.

Procurorii vor oferi mai multe detalii despre percheziții în cadrul unei conferințe de presă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram