Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) continuă să examineze dosarul legat de anularea alegerilor în Chișinău, deși recent Curtea de Apel a emis o decizie de validare a mandatului lui andrei Năstase, câștigat la alegerile locale noi de anul trecut. Anunțul a fost făcut de Năstase, care acum candidează la funcția de primar al capitalei, în cadrul dezbaterilor „Alege liber” de la TV8. 

„Am primit astăzi o scrisoare de la CEDO, am crezut că nedreptatea care mi-a fost făcută s-a încheiat cu decizia Curții de Apel, dar CEDO îmi spune că dosarul continuă pe rolul Curții. Regimul de atunci va răspunde, vor plăti factura pe care o va impune CEDO, eu nu voi lua niciun bănuț”, a declarat Năstase.

Mandatul de primar al capitalei, câștigat de Andrei Năstase la alegerile locale repetate din vara anului 2018, a fost validat de Curtea de Apel Chișinău pe 8 octombrie 2019. Decizia a fost luată în urma unei contestații la hotărârea de anul trecut, din data de 19 iunie 2018, emisă de Judecătoria Chișinău, prin care rezultatele alegerilor au fost declarate nule. Contestația a fost depusă de Andrei Năstase, Partidul Platforma DA, Partidul Socialiștilor și Consiliul Electoral Chișinău nr.1.

Urmăriți mai jos dezbaterile electorale de la TV8:

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!