/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Cum a ajuns Vasile Chirtoca, fost consilier „cu păcate”, să figureze al II-a în noua listă a PSRM pentru CMC? Răspunsul lui Ceban

missing
31 octombrie 2019, ora 21:21

Vasile Chirtoca, fost consilier municipal în fracțiunea Partidului Comuniștilor (PCRM), a ajuns să fie al doilea în lista Partidului Socialiștilor (PSRM) pentru noul Consiliu Municipal din Chișinău (CMC), asta deși acum câțiva ani, acesta a promovat în CMC un proiect dubios de privatizare a unui teren din Parcul Valea Morilor, sub un scop nobil. Ceban zice că decizia de a-l pune pe Chirtoca în vârful listei a fost luată împreună cu echipa și că este sigur de faptul că acesta nu va mai face „păcate” în următoarea componență a CMC-ului. Declarația a fost făcută de Ion Ceban în cadrul dezbaterilor „Alege Liber” de la TV8.

În anul 2015, Vasile Chirtoca a promovat proiectul de privatizare a unui teren cu o suprafață de 51 de ari, de la intrarea în Parcul Valea Morilor, unde urma a fi construit un centru sportiv. Terenul a fost privatizat în 2016, la un preț normativ de 800 de mii de lei, iar acum stă în paragină. Mai mult, potrivit datelor de la Cadastru, acest teren a fost înstrăinat la circa o săptămână după ce a fost privatizat.

Rugat să comenteze acest subiect în cadrul dezbaterilor de la TV8, Ceban a spus că atunci, niciun consilier din PSRM nu a votat pentru acest proiect: „Au votat toți, cu excepția socialiștilor. Mai mult, eu am atacat această decizie”, a spus Ceban.

„Domnul Chirtoca face și alte lucruri, nu vreau să comentez acțiunile domnului Chirtoca și acțiunile lui de atunci, atât timp cât voi fi eu liderul acestei fracțiuni sau primar general”, a mai spus Ion Ceban.

Dacă Ion Ceban va deveni primar, Vasile Chirtoca va ajunge președinte al fracțiunii PSRM din CMC.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram