/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Detalii despre perchezițiile legate de „traficanții de droguri”. Liderul grupării ar fi un băiat de 23 de ani, din Israel

missing
31 octombrie 2019, ora 14:10

Opt persoane au fost reținute în urma perchezițiilor de azi-dimineață în dosarul legat de trafic de droguri. Potrivit procurorilor, cinci dintre suspecți au fost plasați în arest preventiv, iar zece sunt cercetați în stare de libertate. 

Procurorii de la Procuratura pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) vorbesc despre o grupare criminală organizată, specializată în trafic de droguri în proporții deosebit de mari, care includea atât cetățeni ai Republicii Moldova, cât și cetățenii ai Israelului care-și fac studiile la două universități din țara noastră.

Gruparea criminală ar fi început să activeze încă din anul 2013, dar acțiunile acesteia sunt documentate din luna iunie a acestui an. Liderul grupării este un cetățean al Israelului, în vârstă de 23 de ani.

Drogurile ar fi fost produse în Republica Moldova. Oamenii legii au deconspirat două laboratoare improvizate, unul la Chișinău și altul la Cahul. Unul dintre „producătorii” de droguri este o persoană din mediul academic. Aceasta și-ar fi improvizat un laborator de producere a narcoticelor pe care le vindea studenților străini la un preț de circa 130 de lei per gram. Ulterior, comercianții de droguri le vindeau în apropierea universităților sau chiar în cadrul instituțiilor la prețuri care variau între 250 și 300 de lei pentru un gram.

Studenții străini implicați în dosar au vârste cuprinse între 21 și 24 de ani. Procurorii spun că vor solicita Biroului de Migrație și Azil ca unii dintre aceștia să fie declarați indezirabili pe teritoriul Republicii Moldova.

În total, au fost efectuate 34 de percheziții. În prezent se mai fac încă două descinderi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram