Ministrul Economiei, Vadim Brânzan a dezvăluit în această seară la ”Politica Nataliei Morari” mai multe scheme frauduloase care au funcționat în țară în ultimii ani. Una din acestea vizează și exporturile în Federația Rusă. 

Potrivit lui Brânzan, schema a fost ”pusă pe roate” de guvernarea anterioară. Mai exact, pentru mărfurile exportatorilor să ajungă pe piața rusă, aveau nevoie de așa-zisele ”dozvoluri” care le erau vândute cu 5 mii de euro.

Tranzacția ar fi fost negociată de un viceministru al Ministerului Transporturilor de atunci. Vadim Brânzan nu a dat însă nume.

”E vorba de permise pentru ca tirul tău de exmplu să ajungă în Rusia. S-a creat o piață neagră pe care am închis-o acum”, a spus ministrul Economiei Vadim Brânzan.

Ministrul a vorbit și despre ultimele 500 de permise pentru export eliberate de autoritățile ruse, despre care a anunțat astăzi președintele Igor Dodon.

Brânzan spune că permise de export ar fi fost oferite în urma unei înțelegeri directe între Dodon și Kozac în schimbul îndeplinirii unui set de condiții.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!