/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Ministrul Economiei, despre scheme frauduloase în export: 5 mii de euro pentru un ”dozvol”

missing
31 octombrie 2019, ora 22:58

Ministrul Economiei, Vadim Brânzan a dezvăluit în această seară la ”Politica Nataliei Morari” mai multe scheme frauduloase care au funcționat în țară în ultimii ani. Una din acestea vizează și exporturile în Federația Rusă. 

Potrivit lui Brânzan, schema a fost ”pusă pe roate” de guvernarea anterioară. Mai exact, pentru mărfurile exportatorilor să ajungă pe piața rusă, aveau nevoie de așa-zisele ”dozvoluri” care le erau vândute cu 5 mii de euro.

Tranzacția ar fi fost negociată de un viceministru al Ministerului Transporturilor de atunci. Vadim Brânzan nu a dat însă nume.

”E vorba de permise pentru ca tirul tău de exmplu să ajungă în Rusia. S-a creat o piață neagră pe care am închis-o acum”, a spus ministrul Economiei Vadim Brânzan.

Ministrul a vorbit și despre ultimele 500 de permise pentru export eliberate de autoritățile ruse, despre care a anunțat astăzi președintele Igor Dodon.

Brânzan spune că permise de export ar fi fost oferite în urma unei înțelegeri directe între Dodon și Kozac în schimbul îndeplinirii unui set de condiții.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram