/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Moldova primește o nouă tranșă, în valoare de aproape 25 de milioane de euro, din partea Uniunii Europene

missing
31 octombrie 2019, ora 15:04

Comisia Europeană a aprobat miercuri, la Bruxelles, acordarea unei noi tranșe, de suport bugetar de 24,85 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Potrivit unui comunicat al Guvernului, cetățenii țării noastre vor beneficia de îmbunătățirea serviciilor polițienești, creșterea oportunităților economice în agricultură și dezvoltare rurală în baza acestui sprijin al UE.

Banii sunt alocați pentru îmbunătățirea condițiilor și calității studiilor în centrele de instruire și excelență pentru polițiști, implementarea unui sistem de formare profesională continuă pentru aceștia și pentru îmbunătățirea condițiilor din izolatoarele de detenție preventivă.

„Pachetul de asistență aprobat astăzi – al patrulea din iulie până în prezent – este dovada angajamentului ferm și constant al UE față de calea reformelor urmată de Republica Moldova. Această asistență ar trebui să fie considerată ca fiind recunoașterea eforturilor susținute depuse de guvernul Republicii Moldova pentru a găsi soluții la problemele din domenii vitale precum justiția și statul de drept, în beneficiul cetățenilor acestei țări. UE este pregătită să sprijine în continuare acest proces important, care depinde de obținerea unor rezultate concrete, în special în ceea ce privește mult așteptata reformă a justiției”, a declarat Johannes Hahn, comisarul pentru politica europeană de vecinătate și negocieri privind extinderea.

Uniunea Europeană a reluat acordarea suportului bugetar și asistenței macrofinanciare în luna iulie 2019. Acum doi ani suportul a fost suspendat din cauza deteriorării statului de drept din Republica Moldova. Reluarea asistenței vine să sprijine procesul de reforme structurale, asumat de Guvernul Republicii Moldova, și este condiționată de progresele realizate în aceste reforme.

Din iulie și până în prezent, Uniunea Europeană a oferit 73,54 de milioane de euro Republicii Moldova pentru continuarea și sprijinirea reformelor, inclusiv 53,74 de milioane de euro ca suport bugetar și 19,8 milioane de euro sub formă de asistență macrofinanciară.

Până la sfârșitul anului curent, se planifică debursarea altor 40 de milioane de euro de asistență macrofinanciară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram