Candidatul la funcția de primar al Chișinăului din partea Blocului ACUM, Andrei Năstase, spune că a format deja o echipă care să muncească cot la cot cu el la Primăria capitalei, dacă va câștiga alegerile de duminică.

Dar înainte de a numi pe cineva în funcție, Năstase planifică să modifice organigrama Primăriei.

„Avem desăvârșită deja o echipă, nu doar la nivelul viceprimarilor, dar și mai jos. Dar mai întâi vrem să reformăm foarte riguros organigrama și structura Primăriei. Ne-am gândit să mergem pe modelul vienez și clujean”, a precizat Andrei Năstase în cadrul dezbaterilor electorale de la „Pro TV”.

Politicianul a dezvăluit și numele unei persoane pe care o vede în funcția de viceprimar: „Pe Vasile Grădinaru l-aș vedea cu îndrăzneală”.

Contracandidatul său, socialistul Ion Ceban, a evitat să dea vreun nume cu referire la ocuparea funcțiilor de viceprimari, dar a dat asigurări că în cadrul Direcțiilor specializate ale Primăriei vor fi organizate concursuri.

„Oameni dragi, prieteni de partid – nu”, a punctat Ceban.

Socialistul a reiterat ceea ce a declarat și în cadrul altor emisiuni televizate, că ar fi gata să distribuie cele patru funcții de viceprimari – doi la doi, adică oferind două fotolii Blocului ACUM. Ceban și-ar dori să-i ia în echipa de la Primărie și pe Victor Chironda, care a candidat la șefia capitalei la aceste alegeri, sau pe Octavian Țîcu, care s-a distanțat recent de Blocul ACUM.

„Noi nu facem coaliție așa cum fac ei: să dezbine Blocul ACUM între DA și PAS”, i-a răspuns Năstase lui Ceban la oferta de a accepta două funcții de viceprimar, dacă socialistul va câștiga alegerile de duminică.

„M-am întâlnit azi și cu Victor Chironda și mi-a zis că este o ofensă pentru el să i se propună funcții de la televizor. Pe Chironda îl leagă de noi vectorul proeuropean și proiecte concrete pe care le vom face”, a adăugat Andrei Năstase, care la fel îl vrea pe Chironda în echipa sa.

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!