Candidatul la funcția de primar al Chișinăului din partea Blocului ACUM, Andrei Năstase, spune că a format deja o echipă care să muncească cot la cot cu el la Primăria capitalei, dacă va câștiga alegerile de duminică.

Dar înainte de a numi pe cineva în funcție, Năstase planifică să modifice organigrama Primăriei.

„Avem desăvârșită deja o echipă, nu doar la nivelul viceprimarilor, dar și mai jos. Dar mai întâi vrem să reformăm foarte riguros organigrama și structura Primăriei. Ne-am gândit să mergem pe modelul vienez și clujean”, a precizat Andrei Năstase în cadrul dezbaterilor electorale de la „Pro TV”.

Politicianul a dezvăluit și numele unei persoane pe care o vede în funcția de viceprimar: „Pe Vasile Grădinaru l-aș vedea cu îndrăzneală”.

Contracandidatul său, socialistul Ion Ceban, a evitat să dea vreun nume cu referire la ocuparea funcțiilor de viceprimari, dar a dat asigurări că în cadrul Direcțiilor specializate ale Primăriei vor fi organizate concursuri.

„Oameni dragi, prieteni de partid – nu”, a punctat Ceban.

Socialistul a reiterat ceea ce a declarat și în cadrul altor emisiuni televizate, că ar fi gata să distribuie cele patru funcții de viceprimari – doi la doi, adică oferind două fotolii Blocului ACUM. Ceban și-ar dori să-i ia în echipa de la Primărie și pe Victor Chironda, care a candidat la șefia capitalei la aceste alegeri, sau pe Octavian Țîcu, care s-a distanțat recent de Blocul ACUM.

„Noi nu facem coaliție așa cum fac ei: să dezbine Blocul ACUM între DA și PAS”, i-a răspuns Năstase lui Ceban la oferta de a accepta două funcții de viceprimar, dacă socialistul va câștiga alegerile de duminică.

„M-am întâlnit azi și cu Victor Chironda și mi-a zis că este o ofensă pentru el să i se propună funcții de la televizor. Pe Chironda îl leagă de noi vectorul proeuropean și proiecte concrete pe care le vom face”, a adăugat Andrei Năstase, care la fel îl vrea pe Chironda în echipa sa.

 

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!