/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Dodon îi acuză de minciună pe cei care spun că a zburat cu soția în Japonia din banii statului. Cine a plătit pentru cuplul prezidențial

missing
01 noiembrie 2019, ora 09:43

Șeful statului Igor Dodon îi acuză de minciună pe cei care spun că pentru deplasarea lui și a soției sale Galina în Japonia a plătit statul. Acesta zice că a găsit bani din altă parte și susține că s-a adresat în judecată pentru ca cei care au răspândit asemenea informații să fie pedepsiți. Declarația a fost făcută aseară, la emisiunea „Ediție specială” de la NTV Moldova. 

Dodon zice că pentru el și soția lui a plătit parțial partea japoneză, totuși, președintele nu spune câți bani s-au cheltuit pentru deplasarea sa în Țara Soarelui Răsare și cine totuși a acceptat să achite o parte din suma pentru această călătorie.

„S-a făcut mare tam-tam că familia prezidențială a zburat în Japonia din contul statului… Este o minciună. Noi ne-am adresat în instanța de judecată, eu pur și simplu nu fac publice toate adresările mele în instanță, dar pentru tot ce s-a întâmplat în ultima jumătate de an, noi am câștigat opt sau zece procese. 

Pentru președinte și soția președintelui nu a achitat nimeni cu bani de la stat. Doar câțiva angajați din administrația Președintelui, care au fost parte a delegației conform protocolului, câțiva consilieri pe politică externă, desigur, pentru ei s-a achitat din bugetul statului, dar restul banilor nu au fost luați de la stat. Nici pentru mine nu a plătit statul, eu am găsit posibilități și partea japoneză a achitat parțial aceste cheltuieli”, a declarat președintele.

Igor Dodon zice că Japonia în ultimii ani a ajutat Republica Moldova cu mijloace financiare nerambursabile în sumă de 150 de milioane e dolari și că era de datoria lui să meargă la evenimentul de inaugurare a noului rege al Japoniei, eveniment la care au participat șefi din peste 150 de state, Mai mult, președintele zice că s-a întors din Japonia cu o înțelegere că cei din Țara Soarelui Răsare vor dona Republicii Moldova 15 milioane de dolari pentru a fi cumpărate autospeciale de intervenție în cazuri de incendii pentru raioanele țării.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu soția sa Galina Dodon, au făcut o deplasare de câteva zile în Japonia, acum aproximativ două săptămâni. Aceștia au participat la ceremonia de inaugurare a noului rege japonez Naruhito. Presa a scris că șeful statului și-a luat în deplasarea din Japonia și câteva rude, care ar activa în cadrul Președinției. Reprezentanții instituției nu au oferit informații cu privire la costurile acestei deplasări, precizând însă că doar o parte din bani a fost alocată din bugetul de stat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram