Lista scurtă a candidaților la funcția de procuror general, care urmează a fi propusă Consiliului Superior al Procurorilor ar putea fi reevaluată. Despre acest lucru a anunțat ministra Justiției într-o postare pe Facebook. Olesea Stamate a declarat că au apărut suspiciuni privind integritatea mai multor pretendenți la fotoliul de procuror. Astfel, comisia de preselectare a candidaților se va întruni azi din nou, pentru a lua o decizie finală privind modificarea listei.

”Ce nu ne-a reușit este sa verificăm integritatea candidaților așa cu ne-am fi dorit. Nu ar fi trebuit să facem această verificare dacă în țara asta instituțiile competente își făceau munca corect! Anumite informații au apărut după ce am prezentat lista scurtă public. Nu ne-am făcut că plouă. Am reinițiat discuțiile, am cercetat și am încercat să verificăm veridicitatea informației, precum și suficiența acesteia pentru a ne modifica decizia comisiei. O să ne mai întrunim o dată și o să analizăm repetat informația care a apărut, precum și cea pe care am putut-o obține între timp pentru a ne reevalua decizia”, a precizat ministra Justiției.

Chiar și așa, Olesea Stamate punctează cu mândrie faptul că comisia de preselecție și-a îndeplinit sarcina în mod corect

”Misiunea comisiei a fost să eliminăm pe de-a dreptul candidați toxici, cu grave probleme de integritate. Nu avem un Igor Popa, nu avem un Harunjen printre candidații care la moment sunt în lista scurtă. Nu avem oameni clar afiliați regimului oligarhic”, a menționat Olesea Stamate.

”Niciodată nu este perfect, dar consider că am reușit să asigurăm cel mai transparent și imparțial concurs pentru funcția de Procuror General care a fost vreodată în țara noastră. Nu a fost perfect. Dar nici nu am terminat procesul”, adăugat Stamate, care a mai precizat că își dorește o justiție corectă și un procuror general onest.

Amintim că la începutul acestei săptămâni, Comisia de preselectare a candidaților la funcția de procuror general a selectat patru nume care urmau a fi propuse CSP. Este vorba despre Crîșmaru Oleg, Gribincea Vladislav, Soltan Veaceslav, Stoianoglo Alexandr.

Concursul pentru funcția de procuror general a fost anunțat de Ministerul Justiției pe 30 septembrie. La concurs s-au înscris 20 de candidați.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!