/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Olesea Stamate, despre revocarea lui Dumitru Țîra de la Consiliul de Integritate al ANI

01 noiembrie 2019, ora 15:53

Ministra Justiției a vorbit după ședința de azi a Guvernului despre decizia de revocare a lui Dumitru Țîra din funcția de membru al Consiliului de Integritate al ANI. Olesea Stamate a comentat, de asemenea, și declarația lui Țîra, potrivit căruia, ordinul ar fi unul motivat politic.

”Presiune politică ar fi fost în cazul în care acest ordin de revocare ar fi venit în campanie electorală. Am lăsat lucrurile să se liniștească, campania electorală să se încheie și am venit cu acest ordin, care este perfect legal, iar dacă dumnealui nu este de acord, nu are decât să îl constate în instanța de judecată”, a menționat Stamate.

Dumitru Țîra a fost revocat de la Consiliul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate din partea societății civile. În ordinul semnat la sfârșitul lunii septembrie de ministra Justiției, se face trimitere la faptul că Dumitru Țîra a candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău din partea PPEM, lucru care ar contravine cu statutul de membru al Consiliului de Integritate al ANI.

Țîra a venit cu o declarație de presă în care precizează că va contesta în instanță ordinul de revocare. Totodată, i-a sugerat ministrei Olesea Stamate să își dea demisia de onoare, până când va fi luată o decizie definitivă pe acest caz.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram