/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Nu-i înțeleg și nici nu-i cred pe politicieni sau nu-i interesează politica... Tinerii spun de ce nu merg la vot

01 noiembrie 2019, ora 09:09

La alegerile din 20 octombrie, prezența tinerilor la vot a fost iarăși foarte scăzută. Doar 6,8% dintre tinerii care erau incluși în listele electorale au fost să voteze. Altfel spus, din 1,1 de milioane de alegători care s-au prezentat la urnele de vot, doar puțin peste 80 de mii de persoane au fost tineri și tinere cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani. Întrebați fiind, de ce nu merg să voteze, unii tineri folosesc explicația clasică precum că votul lor nu contează, alții spun că nu înțeleg ceea ce le promit candidații în campania electorală sau că pur și simplu nu îi cred. 

„Probabil s-au dezamăgit complet. De fiecare dată merg la alegeri și nu se schimbă situația, din contra, se agravează în țară. Eu personal am știut inițial cine o să iasă, doi candidați, și este neapărat să mergi în turul doi”.

„Tinerii pur și simplu consideră că nu-i necesar, adică votul lor nu are nicio valoare”.

„Eu nu mă voi pronunța acum împotriva guvernării noastre, dar cred pur și simplu că nu sunt oameni demni”.

„Nu văd nicio perspectivă”.

„Tinerii până la 17-18 ani, ei mai mult cu internetul. Adică pentru ei este important să fie activă viața socială, pe social media, decât în ceea ce se întâmplă în oraș, în țară”.

Imagine: Cristian Straistă 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram