Octavian Țîcu, cel care a candidat din partea Partidului Unității Naționale (PUN) la alegerile din 20 octombrie la funcția de primar de Chișinău, își îndeamnă alegătorii să-l voteze în turul doi pe Andrei Năstase. Acesta reiterează însă condiția anunțată anterior, ca cei din ACUM să nu facă alianțe în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) cu aleșii municipali din Partidul Socialiștilor (PSRM).

„Preluarea orașului libertății noastre de către Ivan Ceban înseamnă izolarea noastră completă internațională și compromiterea viitorului european și românesc al Republicii Moldova, un lucru pe care nu putem să-l admitem”, a declarat Țîcu, în cadrul unui briefing de presă.

„Am declarat că îl voi susține pe Andrei Năstase în turul doi, dacă va declara ferm că nu va face alianță cu PSRM și va opta pentru o majoritate pro-europeană. Am luat act de declarația de aseară a lui Andrei Năstase că nu va face o alianță cu socialiștii, prin urmare, îmi declar susținerea mea personală și a PUN-ului pentru Andrei Năstase și îndemn locuitorii Chișinăului să voteze duminică candidatura blocului ACUM la alegerile din Chișinău”, a mai spus Octavian Țîcu.

Octavian Țîcu este deputat ales în listele blocului ACUM. Recent, el a spus că părăsește fracțiunea ACUM Platforma DA din Parlament, dar rămâne deputat neafiliat în blocul ACUM. S-a întâmplat în toiul campaniei electorale pentru alegerile locale din 20 octombrie. Tot atunci, Țîcu a spus că își înregistrează candidatura pentru funcția de primar al capitalei din partea PUN. La alegerile de pe 20 octombrie, Țîcu a acumulat un rezultat de circa 5%.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!