Război în Ucraina, ziua 221: Mesaj optimist de la Zelenski, cadou din Germania și convoi atacat. UE: "Rusia e pe cale să piardă"

social

DECIS! O nouă listă scurtă a candidaților la funcția de procuror general va fi publicată luni

03 noiembrie 2019, ora 00:13
Distribuie:

Comisia pentru selectarea candidaţilor la funcţia de procuror general a stabilit numele celor care se vor regăsi în lista finală a pretendenţilor pentru acest post. Lista va fi publicată însă luni, după care urmează să ajungă pe masa Consiliului Superior al Procurorilor. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de către ministrul Justiţiei, Olesea Stamate. Ministrul a refuzat să ofere şi alte detalii.

Amintim că vineri, comisia specială pentru preselectarea candidaților la funcția de procuror general s-a întrunit în ședință, pentru a lua o decizie privind posibilitatea reevaluării listei scurte ce urmează a ajunge la CSP.

Asta după ce în aceeași zi, Olesea Stamate a anunțat după ședința Guvernului că lista ar putea fi modificată, în contextul în care în jurul unor candidați ar fi apărut un șir de suspiciuni legate de integritatea lor.

În lista scurtă făcută anterior publică, dar care nu a mai fost prezentată CSP se regăseau Vladislav Gribincea, Alexandr Stoianoglo, Veaceslav Soltan și Oleg Crâșmaru.

Fotoliul de procuror general a devenit liber după ce Eduard Harunjen și-a dat demisia, în iulie. Interimatul funcției este asigurat de Dumitru Robu.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram