Comisia pentru selectarea candidaţilor la funcţia de procuror general a stabilit numele celor care se vor regăsi în lista finală a pretendenţilor pentru acest post. Lista va fi publicată însă luni, după care urmează să ajungă pe masa Consiliului Superior al Procurorilor. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de către ministrul Justiţiei, Olesea Stamate. Ministrul a refuzat să ofere şi alte detalii.

Amintim că vineri, comisia specială pentru preselectarea candidaților la funcția de procuror general s-a întrunit în ședință, pentru a lua o decizie privind posibilitatea reevaluării listei scurte ce urmează a ajunge la CSP.

Asta după ce în aceeași zi, Olesea Stamate a anunțat după ședința Guvernului că lista ar putea fi modificată, în contextul în care în jurul unor candidați ar fi apărut un șir de suspiciuni legate de integritatea lor.

În lista scurtă făcută anterior publică, dar care nu a mai fost prezentată CSP se regăseau Vladislav Gribincea, Alexandr Stoianoglo, Veaceslav Soltan și Oleg Crâșmaru.

Fotoliul de procuror general a devenit liber după ce Eduard Harunjen și-a dat demisia, în iulie. Interimatul funcției este asigurat de Dumitru Robu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!