ORA 21:00 Secțiile de votare din republică s-au închis, iar funcționarii electorali vor începe în scurt timp să numere voturile. Primele rezultate vor apărea către ora 22.00. Tot atunci, conducerea CEC va susține un briefing de presă. 

ORA 20:00 A rămas mai puțin de o oră până la închiderea secțiilor de votare. Astfel, până la ora 20 la urne au venit să voteze aproape 40% dintre alegători. Rata prezenței la vot în Chișinău este de circa 38%.

ORA 19:00 Până la această oră au votat peste 620 de mii de alegători sau circa 39% din numărul total al votanților. cei mai mulți dintre ei au vârste cuprinse între 56 și 70 de ani. Tinerii și de această dată s-au dovedit a fi cei mai pasivi, rata de prezență la vot a alegătorilor cu vârste între 18 și 25 de ani este de doar 6,4%.

ORA 18:00 37 la sută dintre alegători au votat până la această oră. Cei mai mulți dintre votanți sunt femei – 54%, iar bărbații au votat în proporție de 46%. Cea mai mică rată de prezență la vot s-a înregistrat în municipiul Chișinău, Hîncești și Basarabeasca.

ORA 17:00 Rata prezenței la vot pe țară este de 34% către ora 17, numărul alegătorilor care s-au prezentat la urne fiind de circa 550 de mii de persoane. Sunt raioane și municipii însă în care prezența la vot până la ora aceasta este de peste 40%, este vorba despre raioanele: Briceni, Ocnița, Dondușeni, Rîșcani, Glodeni, Șoldănești, Telenești și Orhei.

ORA 16:15 Către ora 16 la urnele de vot s-a prezentat jumătate de milion de alegători. Rata prezenței la vot este de 31%. Cei mai activi sunt alegătorii de la Ocnița, unde au participat la vot 42% dintre alegători. Totodată, la Chișinău s-au prezentat până la ora aceasta 27,6% de alegători, cei mai activi fiind alegătorii din sectorul Rîșcani, locuitorii căruia au votat deja în proporție de 29 la sută.

ORA 15:30 Cei mai pasivi alegători sunt chișinăuienii, doar 24% dintre alegătorii din municipiu s-au prezentat la urne până la această oră. Prezența la vot pe țară este de circa 29%. Din numărul total al alegătorilor, 53% sunt bărbați, iar 47%, femei.

ORA 14:00 Până la această oră au votat circa 400 de mii de alegători sau circa 25% dintre persoanele înregistrate pe listele electorale. În Chișinău la urne s-au prezentat circa 20% dintre alegători. Cea mai bună prezență la vot se atestă în raioanele Ocnița, Briceni, Rîșcani, Glodeni, Șoldănești, Telenești și Orhei.

ORA 13:00 Peste 20% dintre alegători și-au exercitat dreptul la vot până la această oră. La secțiile de votare din țară s-au prezentat peste 300 de mii de votanți. 52% dintre alegători sunt bărbați, iar 48%, femei. În Chișinău la urne s-au prezentat până la această oră circa 100 de mii de persoane sau 16% dintre alegătorii înscriși pe listele electorale. Cei mai activi alegători rămân a fi cei de la Ocnița, aici prezența la vot este de peste 28%.

ORA 12:15 Prezența la vot în republică este de circa 18% către ora 12.15. Cei mai activi alegători sunt locuitorii raionului Ocnița, unde prezența la vot este de 25%. În Chișinău au votat până la această oră circa 14% dintre votanți.

ORA 11:00 Prezența la vot a depășit 11% la această oră. La urnele de vot din țară au venit să voteze circa 180 de mii de alegători. În municipiile Bălți și Chișinău prezența la vot este cea mai joasă, aici au votat abia 8-9% dintre alegători.

ORA 10:00 Până la această oră au votat deja peste 107 de mii de alegători, ceea ce constituie circa 7% din totalul votanților.

Cei mai activi sunt locuitorii din raioanele: Rezina și Șoldănești și din municipiul Orhei; aici prezența la vot către ora 10:00 este de peste 10%. Cei mai pasivi sunt alegătorii din Chișinău, aici au votat abia 5%.

ORA 09:15 Prezența la vot către ora 9.15 pe republică este de 4,1% sau peste 67 de mii de alegători care au reușit să voteze deja. În municipiul Chișinău au reușit să voteze circa 3% dintre alegători sau aproape 19 mii de oameni.

ORA 08:30 La circa o oră jumătate de la deschiderea secțiilor de vot au reușit să voteze deja peste 30 de mii de alegători, ceea ce constituie circa 2% din totalul alegătorilor din listele electorale.

51% dintre alegători sunt bărbați, iar 48%, femei.

În Chișinău numărul alegătorilor matinali este de aproape zece mii sau 1,5% din numărul total al votanților din municipiu; dintre aceștia 53% sunt bărbați și 46%, femei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!