Deși alegătorii încă merg la urne să-și exercite dreptul la vot, iar primele rezultate vor apărea abia către miezul nopții, Marina Tauber, vicepreședinta Partidului ȘOR (PP ȘOR), atenționează că posibil va cere anularea acestora în localitatea Peresecina, raionul Orhei, unde, spune ea, au fost admise mai multe încălcări pe parcursul zilei. 

„La Peresecina, din primele ore ale dimineții acționează grupuri de desant ale organelor de forță, începând cu simpli polițiști până la lucrătorii operativi din comisariate, ofițeri și conducători ai organelor de anchetă, precum și angajați de rang înalt și colaboratori ai Serviciului de Informații și Securitate. Aceste persoane, îmbrăcate, în general, în haine civile circulă prin sat, practic fără să se ascundă, acostează cetățeni, speriindu-i și cerându-le să nu voteze candidatul Partidului „ȘOR”. De fapt, acțiunile operative ale poliției au început încă acum câteva zile, când poliția a reținut în plină stradă reprezentanții și agitatorii noștri și i-a dus la Orhei pentru a fi supuși unor interogatorii nemotivate”, a declarant Marina Tauber în cadrul unui briefing de presă.

Tauber zice că Peresecina nu este unica localitate unde au loc asemenea încălcări; potrivit ei, situații similare sunt la Taraclia, Clișova, Ghiduleni etc.

„Declarăm, oficial, că o astfel de ingerință a organelor de forță în favoarea unuia dintre concurenții electorali, și anume în favoarea candidatului puterii, reprezintă o amenințare pentru validarea alegerilor locale în Peresecina, din cauza încălcărilor grave”, a menționat Tauber, cea care coordonează staff-ul electoral al PP ȘOR la aceste alegeri.

Am încercat să obținem o reacție de la reprezentații Inspectoratului General de Poliție la acest subiect, însă, deocamdată nu am putut lua legătura cu ei la telefon.

Pentru funcția de primar al localității Peresecina luptă candidatul PP ȘOR Victor Perțu și candidata blocului ACUM Valentina Buzu.

Partidul ȘOR are 38 de candidați la funcția de primar în turul doi al alegerilor locale.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!