/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

CA a aprobat eliberarea licenței de emisie pentru „Accent TV”. Va fi al patrulea în holdingul media al socialiștilor

04 noiembrie 2019, ora 12:42

Consiliul Audiovizualului (CA) a aprobat astăzi cererea de eliberare a licenței de emisie pentru un nou post de televiziune „Accent TV”. Șase membri ai Consiliului au votat pentru și doar unul a fost împotrivă. 

Cea care a ales să nu susțină cererea de eliberare a licenței de emisie pentru „Accent TV” a fost Olga Guțuțui.

”Eu cred că în zadar vorbim de libertatea mass-media, dacă asistăm în continuare la concentrarea mediei sub influența unor factori politici și cât vom tolera asta, schimbări pe piața mass-media nu vor exista”, a subliniat membra CA.

În schimb, ceilalți șase membri ai CA, inclusiv președintele Dragoș Vicol, au votat pentru acordarea licenței de emisie postului Accent TV.

”Eu voi susține acest proiect. E o instituție în care am activat și am o legătură sufletească cu acești oameni care vin majoritatea de la NIT. Eu nu pot să nu susțin acești oameni care au avut de suferit inclusiv din cauza unei alte componențe a CA”, a spus Corneliu Mihalache, membru CA.

”O dată ce emisiune produse de Accent TV au produs probabil și o audiență, cred că e bine ca acest produs să fie promovat în continuare”, a subliniat membrul CA Tatiana Buraga.

”Eu sunt pentru ca această entitate să își valorifice un drept asigurat prin lege”, a spus Iulian Roșca.

”Concluzia mea e că acest post de televiziune are o personalitate creativă, iar din punct de editorial, consider că acest post merită să își continue activitatea”, a spus președintele CA, Dragoș Vicol.

Tot astăzi, membrii CA au votat în unanimitate pentru reperfectarea licenței de emisie a postului de televiziune ”Prime”. De la 1 noiembrie, Prime nu mai retransmite „Pervîi Kanal”.

Menționăm că licența de emisie este eliberată, pentru o perioadă de 9 ani, fostului post de televiziune „Accent TV”, care a fost redenumit în „Pervîi v Moldove”. Acesta și-a schimbat deja logoul și grila de emisie.

Astăzi, CA a examinat cererea pentru crearea unui nou post de televiziune, tot cu denumirea „Accent TV”, care va fi al patrulea în holdingul media al socialiștilor, împreună cu „Pervîi v Moldove”, „NTV Moldova” și „TNT Moldova”.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram