Ion Ceban, primarul ales al mun. Chișinău, spune că a avut azi o discuție cu câțiva deputați din Blocul ACUM, care l-au felicitat cu faptul că a câștigat alegerile din capitală. Printre deputații cu care a vorbit azi Ion Ceban spune că se regăsește și Alexandru Slusari, Dan Perciun și Igor Grosu. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4.

Ceban zice că a vorbit cu partenerii din ACUM despre propunerile pe care le are el, în calitate de primar ales, privind la modul de guvernare locală, în viitorul apropiat. Socialistul le-a propus celor din ACUM crearea unei alianțe la nivel de municipiu.

„Le-am transmis că trebuie să ne unim eforturile”, a zis Ceban.

Potrivit edilului nou-ales, astăzi, la ora 17, cei din Blocul ACUM urmau să discute între ei și să decidă dacă accept oferta lui privind guvernarea la nivel local. „Poate mâine la 9 o să aflăm (n.r. la această oră Andrei Năstase ar urma să susțină un briefing de presă)”, a spus socialistul.

Azi, în cadrul unui briefing de presă, Ceban a zis că le propune celor din ACUM două funcții de viceprimar și cel puțin doi pretori.

Alexandru Slusari și Igor Grosu nu ne-au răspuns la telefon pentru a ne oferi un comentariu la declarațiile lui Ion Ceban.

Ceban a câștigat alegerile din Chișinău cu un rezultat de 52%.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!