Mass-media din R. Moldova nu poate scăpa de controlul politic, iar Consiliul Audiovizualului (CA) în loc să rezolve problemele, încearcă să se apropie de un pol care astăzi controlează cel mai tare holding media, luînd astfel locul democraților. Despre asta a vorbit prim-ministra Maia Sandu în cadrul „Forumului Mass-media 2019”, care a luat start astăzi.

„Unde a slăbit un pol politic, caută să se consolideze altul. Se întărește …Pregătim intervenții. Trebuie să aducem claritate și transparență în regulile de finanțare pe piața media”, a declarat Maia Sandu.

Prim-ministra a criticat activitatea CA, care este „depășită de situație”.

„Încearcă apropierea de un pol ce controlează cel mai tare holding media în prezent. Noi avem nevoie de un CA proactiv, profesionist și independent de politic, a adăugat Maia Sandu, referindu-se la holdingul media creat de socialiști, mai ales după ce au obținut dreptul de retransmitere a postului „Pervîi Kanal” din Rusia.

Mai exact, „Pervîi Kanal” de la Moscova urmează să fie difuzat în R. Moldova de către „Accent TV”, post de televiziune din trustul socialistilor, unde mai sunt „NTV Moldova” și „TNT Moldova”.

Președintele CA, Dragoș Vicol, i-a dat replica Maiei Sandu și a precizat că nu este o crimă să acorzi dreptul de a retransmite un post TV și este absolut permis de legislația R. Moldova.

„Factorul politic vrea să intervină în activitatea acestui consiliu. Faptul că Maia Sandu critică, pe mine mă onorează”, a răspuns Dragoș Vicol.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!