/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Noul primar ales al capitalei Ion Ceban, întrebat ce limbă vorbește și unde va pune bradul în acest an de Crăciun

04 noiembrie 2019, ora 18:47

Ion Ceban vorbește limba moldovenească, iar pe 31 august, acesta va sărbători „ceea ce sărbătoresc toți”, așa a răspuns  primarul nou-ales al mun. Chișinău, la întrebările sensibile legate de identitatea națională a poporului Republicii Moldova. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4. 

Întrebat cum va organiza și alte sărbători în capitală, cum ar fi bunăoară sărbătorile de iarnă, Ceban a spus că va discuta cu prim-ministra Maia Sandu, astfel încât evenimentele și activitățile organizate de Guvern și Primărie să nu se dubleze. Ceban zice că va discuta cu Sandu și despre locul amplasării Pomului de Crăciun și că nu are o problemă, dacă și în acest an, așa cum a fost în anii precedenți, în Chișinău sărbătorile de iarnă vor fi inaugurate pe 1 decembrie (de Ziua României).

Ceban a câștigat alegerile cu un rezultat de 52%. Mandatul acestuia urmează a fi validat în decurs de zece zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram