Ion Ceban vorbește limba moldovenească, iar pe 31 august, acesta va sărbători „ceea ce sărbătoresc toți”, așa a răspuns  primarul nou-ales al mun. Chișinău, la întrebările sensibile legate de identitatea națională a poporului Republicii Moldova. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4. 

Întrebat cum va organiza și alte sărbători în capitală, cum ar fi bunăoară sărbătorile de iarnă, Ceban a spus că va discuta cu prim-ministra Maia Sandu, astfel încât evenimentele și activitățile organizate de Guvern și Primărie să nu se dubleze. Ceban zice că va discuta cu Sandu și despre locul amplasării Pomului de Crăciun și că nu are o problemă, dacă și în acest an, așa cum a fost în anii precedenți, în Chișinău sărbătorile de iarnă vor fi inaugurate pe 1 decembrie (de Ziua României).

Ceban a câștigat alegerile cu un rezultat de 52%. Mandatul acestuia urmează a fi validat în decurs de zece zile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!