Blocul ACUM nu va face nicio coaliție cu PSRM în CMC. Totodată, refuză funcțiile de viceprimar și cele de pretor, propuse anterior de Ion Ceban. Declarațiile au fost făcute de liderul Platformei DA, fost candidat la fotoliul de primar de Chișinău, Andrei Năstase.

”Nu formalizarea unei coaliții este importantă, ci proiecte și măsuri concrete care să aducă valoare adăugată în viața locuitorilor Chișinăului și suburbiilor. Vom pune realmente umărul la rezolvarea problemelor cu care se confruntă zi de zi cetățenii. Nu facem coaliții politice de dragul funcțiilor. Reiterez cu această ocazie promisiunea făcut în trecut că indiferent unde mă voi afla, orice funcție voi deține voi ajuta cu tot ce voi putea capitala noastră și suburbiile”, a declarat Andrei Năstase într-o conferință de presă.

”Noi nu acceptăm această ofertă. Noi suntem consecvenți, a fost o luptă politică, este primar ales, el (n.r. Ion Ceban) trebuie să își asume actul de guvernare, să fie transpuse toate desenele animate în viață, să fie identificate surse de finanțare pentru toate acest proiect. Noi vom susține toate proiectele bune. Vom veni și noi cu proiecte bune, vom fi în opoziție constructivă. Actul de guvernare alături de echipa socialiștilor pentru noi e exclus”, a adăugat vicepreședinte Platforma DA.

În urma celor două tururi ale alegerilor locale generale, Blocul ACUM a câștigat în jur de 170 de primării.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!