/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Lista candidaților la funcția de procuror nu a ajuns încă la CSP, deși termenul - limită a fost depășit! Ce spune președinta consiliului

missing
05 noiembrie 2019, ora 16:42

Noua listă scurtă a pretendenților la funcția de procuror general, modificată de comisia pentru preselectarea candidaților, urma să fie făcută publică luni și tot atunci prezentată Consiliului Superior al Procurorilor. Lista nu a ajuns însă la CSP nici până astăzi, deși potrivit Legii cu privire la Procuratură, acest lucru ar fi trebuit să se întâmple în termen de 10 zile de la data limită pentru depunerea dosarelor (n.r. 20 octombrie 2019)

Informația a fost confirmată pentru TV 8 de președinta Consiliului Superior al Procurorilor, Angela Mutuzoc.

”Nici ieri, nici azi nu a ajuns lista și nu a fost înregistrată la aparatul consiliului nicio informație la acest capitol, dar totodată vreau să spun că nu doar lista, dar și dosarele candidaților urmau a fi remise CSP”, a subliniat Mutuzoc.

Angela Mutuzoc spune că CSP așteaptă în continuare lista actualizată, în condițiile în care Ministerul Justiției nu are prevăzută o altă procedură pentru astfel de situații.

De cealaltă parte, ministra Justiției, Olesea Stamate, cea care a declarat sâmbătă pentru un post de televiziune că comisia de preselectare a schimbat lista și că aceasta va fi expediată CSP luni, nu a fost de găsit la telefon pentru o explicație.

Concursul pentru funcția de procuror general a fost anunțat de Ministerul Justiției pe 30 septembrie, iar termenul limită pentru depunerea dosarelor a fost 20 octombrie. Asta după ce la 6 septembrie, deputații au votat în lectura a doua modificări la Legea Procuraturii prin care a fost schimbat mecanismul de numire a procurorului general.

După etapa interviului, comisia de preselectare a selectat patru nume care urmau a fi propuse CSP. Este vorba despre Crîșmaru Oleg, Gribincea Vladislav, Soltan Veaceslav, Stoianoglo Alexandr. Membrii comisiei s-au întrunit însă vineri, 1 noiembrie, din nou, și au decis ca lista scurtă a candidaților să fie reevaluată. Asta după ce în privința integrității unor candidați ar fi apărut mai multe semne de întrebare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram