UPDATE: Percheziții se fac și în biroul șefului Parcului Urban de Autobuze Vitalie Copaci.

În acest clipe, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, Direcției Generale Urmărire Penală al IGP în comun cu procurorii PCCOCS efectuează percheziții pe mai multe adrese din Chișinău. Acțiunile au loc în dosarul cu privire la achiziţioarea a celor 31 de autobuze ISUZU de către Parcul Urban de Autobuze din municipiul Chişinău.

Descinderi au loc la Parcul Urban de Autobuze, dar și la domiciliile mai multor funcționari de la primărie.

Între timp, fostul primar interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a postat un mesaj pe Facebook prin care susține că a primit mai multe apeluri și mesaje în care este întrebat dacă și la el acasă se fac percheziții, lucru pe care îl infirmă public.

Amintim că Direcția Generală Urmărire Penală a Inspectoratului General de Poliție (IGP) a pornit un dosar penal pe faptul procurării celor 31 de autobuze ISUZU din off-shore, de către autoritățile municipale din Chișinău, în luna februarie a acestui an.

Autobuzele au fost cumpărate în perioada în care primar interimar era Ruslan Codreanu. Acesta susține că pornirea urmăririi penale pe acest caz este un instrument de presiune, folosit de potențialii săi contracandidați în perioada electorală. Fostul primar interimar mai spune că nu a fost membru al grupului de lucru și nu a participat la elaborarea caietului de sarcini.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!