Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Blocul ACUM au reușit să contureze prima coaliție la nivel local. Cele două părți au ”bătut palma” la Soroca, acolo unde au creat o majoritate formată din 17 consilieri raionali PSRM și ACUM.

Cei 17 consilieri au semnat și o declarație comună prin care își asumă sarcina de a vota în comun președintele și vicepreședinții raionului Soroca, scrie observatorul.md.

Înaintea turului doi de alegeri locale generale, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat într-o emisiune televizată că PSRM și ACUM au convenit să creeze coaliții în 25 de consilii raionale, pentru alegerea președintelui de raion.

Aseară, deputatul socialist Grigore Novac a declarat la ”Cutia Neagră” că consilierii din PSRM care au obținut un procentaj mare în consiliile regionale și locale, negociază crearea majorităților doar cu cei din Blocul ACUM și că în mai multe raioane, inițiatorii discuțiilor sunt cei din Blocul ACUM.

Anterior, în timpul campaniei electorale, Ion Ceban, primar ales al municipiului Chișinău, a propus Blocului ACUM coaliție în CMC, dar și două funcții de viceprimar și pretor. Andrei Năstase și alți reprezentanți ai Blocului ACUM au declarat astăzi că refuză oferta socialistului, dar că vor susține proiectele bune în cadrul CMC.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!