/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Cine ar fi membrul comisiei care, potrivit ministrei Justiției, a denaturat punctajele candidaților la funcția de procuror general

missing
06 noiembrie 2019, ora 11:32

Unul dintre cei șase membri cu drept de vot ai comisiei de preselectare a candidaților la funcția de procuror general ar fi oferit punctaj necorespunzător unor participanți la concurs, ceea ce a denaturat și rezultatele finale ale preselecției, spune ministra Justiției Olesea Stamate. Aceasta a publicat punctajele pe care le-au oferit patru dintre cei șase membri ai comisiei de preselectare, menționând că doi dintre ei nu și-au dat acordul pentru ca punctele pe care le-au oferit să fie făcute publice.

Din tabelul cu punctaje oferite de către membrii comisiei vedem că cei doi care nu au dorit să le fie publicate numele sunt: Raisa Botezatu, fostă judecătoare, și Petru Bobu, membru înaintat în comisie de către președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi. Unul dintre cei doi membri ar fi cel care, potrivit ministrei Stamate, a denaturat rezultatele concursului.

Anterior, Raisa Botezatu a spus că se va abține să-i ofere puncte lui Vladislav Gribincea, întrucât sunt colegi la Centrul de Resurse Juridice. Astfel, judecând după tabelul publicat de Olesea Stamate, membrul comisiei care le-a oferit puncte puține comparativ cu cele ale altor membri ai comisiei candidaților Vladislav Gribincea, Ștefan Gligor, Oleg Crîșmaru și Ruslan Cașu, ar fi Petru Bobu.

Am încercat să-l telefonăm pe Petru Bobu, dar acesta nu ne-a răspuns la telefon deocamdată. La rândul ei, Raisa Botezatu ne-a spus la telefon că nu vrea să ofere comentarii la acest subiect.

Menționăm că Olesea Stamate a spus azi, în cadrul unui briefing de presă, că rezultatele concursului vor fi anulate.

Inițial, cei patru candidați preselectați de comisie și care urmau a fi înaintați Consiliului Superior al Procurorilor erau: Vladislav Gribincea, Oleg Crășmaru, Veaceslav Soltan și Alexandru Stoianoglo. Azi însă, Olesea Stamate a declarat în briefingul de presă organizat la acest subiect că, dacă ar fi fost excluse punctajele membrului comisiei sus-menționat, atunci locul lui Veaceslav Soltan ar fi trebuit să fie ocupat de Ștefan Gligor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram