Petru Bobu, membrul comisiei de preselectare a candidaților la funcția de procuror general, respinge acuzațiile precum că punctajul oferit de el a dus la faptul ca rezultatele finale ale concursului să fie denaturate. Deși ministra Justiției Olesea Stamate nu a dat nume, aceasta a lăsat de înțeles că anume Petru Bobu a oferit punctaje mici pentru Vladislav Gribincea, Ștefan Gligor, Oleg Crîșmaru și Ruslan Cașu, în schimb l-a notat pe Alexandr Stoianoglo cu 100 de puncte, ceea ce potrivit lui Stamate, a denaturat rezultatele finale ale preselecției. 

„Suspiciunile nu sunt întemeiate. Eu am notat așa cum am găsit de cuviință. Punctajul meu este punctaj. Eu mi-am exprimat părerea așa cum am considerat și în cele din urmă comisia a ales patru candidați. Eu nu consider că decizia să fie viciată”, a spus Bobu, contactat de TV8.

Ministra Justiției, Olesea Stamate, a anunțat că rezultatele concursului vor fi anulate. Ulterior, Guvernul și-a asumat răspundere în fața Parlamentului pentru modificarea Legii Procuraturii, astfel încât candidații la funcția de procuror general să fie preselectați de premier.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!