Petru Bobu, membrul comisiei de preselectare a candidaților la funcția de procuror general, respinge acuzațiile precum că punctajul oferit de el a dus la faptul ca rezultatele finale ale concursului să fie denaturate. Deși ministra Justiției Olesea Stamate nu a dat nume, aceasta a lăsat de înțeles că anume Petru Bobu a oferit punctaje mici pentru Vladislav Gribincea, Ștefan Gligor, Oleg Crîșmaru și Ruslan Cașu, în schimb l-a notat pe Alexandr Stoianoglo cu 100 de puncte, ceea ce potrivit lui Stamate, a denaturat rezultatele finale ale preselecției. 

„Suspiciunile nu sunt întemeiate. Eu am notat așa cum am găsit de cuviință. Punctajul meu este punctaj. Eu mi-am exprimat părerea așa cum am considerat și în cele din urmă comisia a ales patru candidați. Eu nu consider că decizia să fie viciată”, a spus Bobu, contactat de TV8.

Ministra Justiției, Olesea Stamate, a anunțat că rezultatele concursului vor fi anulate. Ulterior, Guvernul și-a asumat răspundere în fața Parlamentului pentru modificarea Legii Procuraturii, astfel încât candidații la funcția de procuror general să fie preselectați de premier.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!