Juristul Partidului Socialiștilor, Fadei Nagacevschi, o atacă dur pe ministra Justiției, Olesea Stamate, după ce a anunțat că urmează a fi anulat concursul de selectare a candidaților pentru funcția de procuror general.

Nagacevschi se arată indignat de faptul că Stamate îl bănuiește pe membrul comisiei Petru Bobu că nu a fost obiectiv și ar fi oferit special un punctaj necorespunzător unor participanți la concurs, ceea ce a denaturat rezultatele finale ale preselecției.

„Domnul Bobu este identificat doar pentru simplul fapt că a fost desemnat de președintele Parlamentului. Ministrul sare astfel la gâtul președintelui Parlamentului. Se crează impresia că Parlamentul este o filială a Ministerului Justiției sau Procuratura este o filială”, a declarat Nagacevschi în cadrul unui briefing de presă organizat de fracțiunea parlamentară PSRM.

Nagacevschi mai spune că Stamate „ne-a făcut de rușine la Comisia de la Veneția” când a prezentat proiectele de legi care vizează reforma justiției, demonstrând că este incompetentă.

Socialiștii sunt de părere că ar trebui creată o comisie de anchetă în Parlament care să constate ce a stat la baza anulării mai multor concursuri organizate de actuala guvernare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!