Juristul Partidului Socialiștilor, Fadei Nagacevschi, o atacă dur pe ministra Justiției, Olesea Stamate, după ce a anunțat că urmează a fi anulat concursul de selectare a candidaților pentru funcția de procuror general.

Nagacevschi se arată indignat de faptul că Stamate îl bănuiește pe membrul comisiei Petru Bobu că nu a fost obiectiv și ar fi oferit special un punctaj necorespunzător unor participanți la concurs, ceea ce a denaturat rezultatele finale ale preselecției.

„Domnul Bobu este identificat doar pentru simplul fapt că a fost desemnat de președintele Parlamentului. Ministrul sare astfel la gâtul președintelui Parlamentului. Se crează impresia că Parlamentul este o filială a Ministerului Justiției sau Procuratura este o filială”, a declarat Nagacevschi în cadrul unui briefing de presă organizat de fracțiunea parlamentară PSRM.

Nagacevschi mai spune că Stamate „ne-a făcut de rușine la Comisia de la Veneția” când a prezentat proiectele de legi care vizează reforma justiției, demonstrând că este incompetentă.

Socialiștii sunt de părere că ar trebui creată o comisie de anchetă în Parlament care să constate ce a stat la baza anulării mai multor concursuri organizate de actuala guvernare.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!