/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Fadei Nagacevschi: „Olesea Stamate sare la gâtul președintei Parlamentului”

06 noiembrie 2019, ora 13:58

Juristul Partidului Socialiștilor, Fadei Nagacevschi, o atacă dur pe ministra Justiției, Olesea Stamate, după ce a anunțat că urmează a fi anulat concursul de selectare a candidaților pentru funcția de procuror general.

Nagacevschi se arată indignat de faptul că Stamate îl bănuiește pe membrul comisiei Petru Bobu că nu a fost obiectiv și ar fi oferit special un punctaj necorespunzător unor participanți la concurs, ceea ce a denaturat rezultatele finale ale preselecției.

„Domnul Bobu este identificat doar pentru simplul fapt că a fost desemnat de președintele Parlamentului. Ministrul sare astfel la gâtul președintelui Parlamentului. Se crează impresia că Parlamentul este o filială a Ministerului Justiției sau Procuratura este o filială”, a declarat Nagacevschi în cadrul unui briefing de presă organizat de fracțiunea parlamentară PSRM.

Nagacevschi mai spune că Stamate „ne-a făcut de rușine la Comisia de la Veneția” când a prezentat proiectele de legi care vizează reforma justiției, demonstrând că este incompetentă.

Socialiștii sunt de părere că ar trebui creată o comisie de anchetă în Parlament care să constate ce a stat la baza anulării mai multor concursuri organizate de actuala guvernare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram