/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Fostul șef al IGP, reținut pe Aeroportul Chișinău. De unde venea?

missing
06 noiembrie 2019, ora 12:32

Fostul șef al Inspectoratului General de Poliție, Ion Bodrug, anunțat anterior în căutare internațională, a fost reținut în această dimineață pe Aeroportul Internațional Chișinău, pe sensul de intrare în țară.

Potrivit serviciului de presă al Poliției de Frontieră, reținerea a avut loc la ora 08:55. Bodrug a fost anunțat în căutarea cum doi ani, fiind bănuit într-un dosar de corupție. Acesta ar fi luat 25 de mii de dolari pentru a-i decora pe șase cetățeni ucraineni cu arme de foc, iar ulterior le-ar fi ajutat să  treacă ilegal frontiera cu armele.

Reprezentanții Procuraturii Anticorupție nu ne-au putut oferi detalii despre reținerea lui Bodrug, precizând că dosarul se află în gestiunea Procuraturii Municipiului Chișinău.

Autoritățile refuză să spună de unde venea Bodrug. În baza de date a Aeroportului Internațional Chișinău sunt indicate trei curse, avioanele cărora au aterizat în jurul orei 08:55, când a fost reținut fostul șef al IGP. E vorba despre avioanele venite din Minsk, Istanbul și București.

Acum doi ani, presa a scris că Ion Bodrug a plecat în România, la bordul unui autobuz de rută, cu o zi înainte de a-i fi înaintată învinuirea în cauza penală.

Ulterior, deschide.md a scris că Ion Bodrug s-ar afla în SUA, iar șeful Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, Viorel Țentiu, a precizat atunci că a primit informații de la autoritățile americane că Bodrug este cercetat pentru încălcarea regimului de ședere legală în SUA, iar R. Moldova a cerut extrădarea acestuia.

Respectiv, astăzi, Ion Bodrug putea să revină în R. Moldova la bordul avionului de pe cursa Istanbul-Chișinău, dacă acesta ar fi zburat din SUA cu escală în Turcia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram