/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

SURSE! Lista deputaților democrați care intenționează să plece din fracțiunea parlamentară

06 noiembrie 2019, ora 16:13

UPDATE:  Vladimir Vitiuc a negat informația. „Nu este adevărat. Nu am astfel de intenții. Nu este prima și ultima informație eronată care apare. Vă spun cu încredere că este deducție și jocul cuiva”, a declarat deputatul pentru TV8.

Democratul Vladimir Cebotari susține că la partid nu se cunoaște despre plecarea unor colegi din fracțiune:„Cineva încearcă să creeze presiuni și să provoace”.

Zece deputați democrați, care ar fi controlați de fostul lider al partidului Vladimir Plahotniuc, intenționează să părăsească fracțiunea parlamentară, scrie Tribuna.md, bazându-se pe surse demne de încredere.

Din grupul de deputați ar face parte Eugen Nichiforciuc, Vladimir Vitiuc, Eleonora Graur, Violeta Ivanov, Ruxanda Glavan, Constantin Botnari, iar motivul pe care-l vor invoca oficial deputații va fi că nu se mai regăsesc în partid şi în fracţiune.

„De fapt, scopul urmărit de aceşti deputaţi este de a slăbi poziţiile actualei conduceri a PDM, pentru că echipa lui Pavel Filip nu vrea să facă jocurile lui Vlad Plahotniuc. La etapa ulterioară, acest grup va merge pe calea constituirii unei noi forţe politice, care să asigure revenirea lui Vlad Plahotniuc în politica din Republica Moldova”, a declarat sursa.

De asemenea, grupul mizează şi pe o eventuală reformatare a coaliţiei de guvernare, sperând să se alipească de cei care vor constitui viitorul Guvern.

Ieri-seară, deputatul Andrian Candu a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că PDM ar putea reveni la guvernare mai devreme decât se așteptau unii și fără alegeri anticipate.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram