/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Maia Sandu: „Suntem gata de alegeri anticipate”. Unicul mesaj pe care îl transmite lui Igor Dodon

missing
07 noiembrie 2019, ora 06:40

Șefa Guvernului nu intenționează să renunțe la decizia aprobată ieri prin care Executivul și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii și nici nu va îndeplini solicitarea socialiștilor de demisie a ministrei Justiției. Dacă PSRM va insista în continuare pe aceste condiții și va rupe coaliția de guvernare se va ajunge la anticipate, dar Blocul ACUM este pregătit de acest scenariu, spune Maia Sandu.

„Nu văd de ce doamna Stamate ar plăti pentru acest lucru. A fost o decizie comună pe care eu am sprijinit-o și nu văd de ce aceasta trebuie să plătească… Noi suntem gata de alegeri anticipate, dacă acesta este prețul pe care trebuie să-l plătim pentru o justiție corectă. Suntem gata să plătim orice preț. Credem în continuare că această reformă este cea mai importantă, că de modul în care vom reuși să ne mișcăm aici depinde soarta acestei țări în următorii ani”, a argumentat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Șefa Guvernului mai spune că în Parlament ar fi mulți deputați speriați de reforma justiției: „Asta este foarte clar. În Parlament mulți se tem de un procuror onest. O să vedem la moțiune cât de mulți sunt care se tem de reforma justiției. Să-și asume public acest lucru”.

Maia Sandu a precizat că nu și-a propus să rupă coaliția cu PSRM, dar a vrut să intervină pentru a se asigura că „alegerea procurorului general, element important în reforma justiției, se face bine. Nu vorbim de jocuri. E misiunea noastră principală”.

Prim-ministra a refuzat să facă scenarii pentru o perioadă mai lungă de timp și să spună cum va proceda în cazul în care va cădea Guvernul și se va ajunge la alegeri parlamentare anticipate, va merge sau nu PAS-ul în bloc cu Platforma DA: „Eu  sunt curioasă, dacă ajungem acolo, care va fi sistemul electoral la anticipate. Trebuie să ne spună Curtea Constituțională”.

Maia Sandu i-a transmis și un mesaj lui Igor Dodon pe final de emisiune prin care l-a îndemnat „să discute cu oamenii care i-au votat și să-i întrebe dacă își doresc un procuror general care să facă ordine în justiție”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram