Șefa Guvernului nu intenționează să renunțe la decizia aprobată ieri prin care Executivul și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii și nici nu va îndeplini solicitarea socialiștilor de demisie a ministrei Justiției. Dacă PSRM va insista în continuare pe aceste condiții și va rupe coaliția de guvernare se va ajunge la anticipate, dar Blocul ACUM este pregătit de acest scenariu, spune Maia Sandu.

„Nu văd de ce doamna Stamate ar plăti pentru acest lucru. A fost o decizie comună pe care eu am sprijinit-o și nu văd de ce aceasta trebuie să plătească… Noi suntem gata de alegeri anticipate, dacă acesta este prețul pe care trebuie să-l plătim pentru o justiție corectă. Suntem gata să plătim orice preț. Credem în continuare că această reformă este cea mai importantă, că de modul în care vom reuși să ne mișcăm aici depinde soarta acestei țări în următorii ani”, a argumentat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Șefa Guvernului mai spune că în Parlament ar fi mulți deputați speriați de reforma justiției: „Asta este foarte clar. În Parlament mulți se tem de un procuror onest. O să vedem la moțiune cât de mulți sunt care se tem de reforma justiției. Să-și asume public acest lucru”.

Maia Sandu a precizat că nu și-a propus să rupă coaliția cu PSRM, dar a vrut să intervină pentru a se asigura că „alegerea procurorului general, element important în reforma justiției, se face bine. Nu vorbim de jocuri. E misiunea noastră principală”.

Prim-ministra a refuzat să facă scenarii pentru o perioadă mai lungă de timp și să spună cum va proceda în cazul în care va cădea Guvernul și se va ajunge la alegeri parlamentare anticipate, va merge sau nu PAS-ul în bloc cu Platforma DA: „Eu  sunt curioasă, dacă ajungem acolo, care va fi sistemul electoral la anticipate. Trebuie să ne spună Curtea Constituțională”.

Maia Sandu i-a transmis și un mesaj lui Igor Dodon pe final de emisiune prin care l-a îndemnat „să discute cu oamenii care i-au votat și să-i întrebe dacă își doresc un procuror general care să facă ordine în justiție”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!