Partidul Democrat își retrage moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Maiei Sandu. Anunțul a fost făcut de deputatul Andrian Candu, după ce a fost convocată o ședință a fracțiunii democrate din Parlament. Dar asta nu însemnă că democrații renunță la ideea demisiei Guvernului pe care îl consideră „cel mai slab de la independența R. Moldova”.

Democrații motivează că au luat această decizie pentru a debloca activitatea Parlamentului.

„Guvernul Sandu dă dovadă de lașitate. Timp de trei săptămâni, Guvernul nu a venit la Parlament cu un raport ca răspuns la moțiunea de cenzură. Fără acest raport, nu poate fi examinată moțiunea. Avem un blocaj în activitatea Parlamentului, pentru că nu pot fi organizate ședințele plenare”, a argumentat Andrian Candu.

Democratul mai spune că subiectele invocate în moțiunea de cenzură, care țin de domeniul social și economic, vor fi abordate mai complex și PDM va prezenta ulterior o strategie amplă la acest capitol.

Andrian Candu a recunoscut că democrații vor susține o eventuală moțiune depusă de PSRM, după ce Guvernul Sandu și-a asumat ieri răspunderea în fața Parlamentului pentru modificarea Legii Procuraturii.

„Partidul Democrat va susține orice propunere de demisie a Guvernului Sandu, pentru lipsă de profesionalism. Această conducere nu-și merită rolul de guvernare. În șase luni vedem doar eșecuri”, a punctat Candu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!