În premieră, la aceste alegeri prezidențiale din România, în diasporă se votează timp de trei zile. Secțiile de vot din R. Moldova s-au deschis astăzi, la ora 12:00. Chiar dacă își pot exprima votul până duminică, la ora 21:00, mai mulți cetățeni au preferat să meargă la urne chiar atunci când s-a dat start votului.

Din fotografiile postate pe Facebook de deputatul Constantin Codreanu, care a venit să voteze la Chișinău, se vede că la sediul Ambasadei României s-a format coadă. Oamenii au venit la urne chiar înainte de a se deschide secția de vot și și-au așteptat rândul pentru a-și vota președintele.

„În Republica Moldova, să votezi la alegerile din România este un mod de a-ți afirma apartenența la corpul civic românesc. Coada formată chiar înaintea deschiderii secției de vot de la Ambasada României la Chișinău e cea mai clară confirmare în acest sens…Am votat pentru viitorul Republicii Moldova în și cu România, în și cu Uniunea Europeană”, a scris Codreanu.

Deputatul român i-a îndemnat pe cei care dețin cetățenia României să iasă la vot. Pe 10 noiembrie, va fi ales președintele României. Pentru șefia de la Cotroceni luptă 14 candidați.

Lista tuturor secțiilor de vot o vedeți mai jos.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!