/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Coadă la Ambasada României din Chișinău unde se votează la prezidențiale

missing
08 noiembrie 2019, ora 13:53

În premieră, la aceste alegeri prezidențiale din România, în diasporă se votează timp de trei zile. Secțiile de vot din R. Moldova s-au deschis astăzi, la ora 12:00. Chiar dacă își pot exprima votul până duminică, la ora 21:00, mai mulți cetățeni au preferat să meargă la urne chiar atunci când s-a dat start votului.

Din fotografiile postate pe Facebook de deputatul Constantin Codreanu, care a venit să voteze la Chișinău, se vede că la sediul Ambasadei României s-a format coadă. Oamenii au venit la urne chiar înainte de a se deschide secția de vot și și-au așteptat rândul pentru a-și vota președintele.

„În Republica Moldova, să votezi la alegerile din România este un mod de a-ți afirma apartenența la corpul civic românesc. Coada formată chiar înaintea deschiderii secției de vot de la Ambasada României la Chișinău e cea mai clară confirmare în acest sens…Am votat pentru viitorul Republicii Moldova în și cu România, în și cu Uniunea Europeană”, a scris Codreanu.

Deputatul român i-a îndemnat pe cei care dețin cetățenia României să iasă la vot. Pe 10 noiembrie, va fi ales președintele României. Pentru șefia de la Cotroceni luptă 14 candidați.

Lista tuturor secțiilor de vot o vedeți mai jos.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram