/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Răspunsul lui Năstase pentru Dodon, care nu-l vrea la masa de negocieri: „Nu el este cel care decide”

missing
08 noiembrie 2019, ora 07:36

„Nu Igor Dodon este cel care decide o întâlnire în anumite formate. Nu știu, poate a făcut o declarație electorală”, a comentat Andrei Năstase după ce șeful statului a spus că nu mai vrea să se așeze la masa de discuții cu liderul Platformei DA.

Năstase afirmă că Dodon a rămas adversarul său politic, chiar dacă Blocul ACUM și PSRM au format o majoritate parlamentară și au investit Guvernul Sandu.

„Este onorant pentru mine să fiu adversarul de care se teme Dodon. Nu am niciun fel de probleme. Nu am fost niciodată nici prieteni, nici parteneri. Suntem adversari politici și așa vom rămâne”, a continuat Năstase.

Întrebat dacă reprezentanții Platformei DA vor merge la discuții cu socialiștii separat de colegii din Partidul Acțiune și Solidaritate, așa cum a cerut Dodon, Năstase a spus că președintele „nu face agenda Blocului ACUM”.

„Noi azi suntem un bloc unit, o forță unită și cel mai probabil se va merge împreună la o întâlnire cu fracțiunea socialiștilor…Președintele Dodon ce are cu asta? Nu ar trebui să aibă nimic. Din păcate, după trei ani, Dodon nu a înțeles cum funcționează statut. Sunt niște instituții. Azi este președinte, mâine lider formal, informal al PSRM”, a argumentat Andrei Năstase.

Igor Dodon vrea să poarte discuții separat cu reprezentanții celor două fracțiuni parlamentare ale Blocului ACUM, dar nu vrea să se întâlnească cu Andrei Năstase.

Ședința Parlamentului este programată pentru astăzi, la ora 15:00. De dimineață, Maia Sandu urmează să se întâlnească cu fracțiunea socialiștilor, pentru a argumenta în fața deputaților poziția cu privire la asumarea de răspundere pentru modificarea Legii Procuraturii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram