/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Situație bizară la o secție de votare din Galați, unde pe o adresă locuiesc fictiv cca 2000 de moldoveni cu cetățenie română

missing
10 noiembrie 2019, ora 15:45

La o secție de votare din orașul Galați, România, până la amiază a venit să voteze un singur alegător. Situația, deși este bizară la prima vedere, este una așteptată, scrie presa de peste Prut, or, pe o adresă din această regiune sunt înregistrate aproape 2000 de persoane – moldoveni din Republica Moldova cu cetățenie românească. 

În total, pe lista electorală a acestei secții de votare, nr. 45 din Galați, sunt înregistrate 1960 de persoane, dintre care 1899 – moldovenii care locuiesc fictiv pe o singură adresă, scrie Mediafax.ro.

Potrivit sursei citate, în anii precedenți, la această secție de votare nu venea nimeni la urne, însă, la alegerile europarlamentare din primăvara acestui an, a venit să voteze un alegător, situație care s-a repetat și astăzi, când în România au loc alegeri prezidențiale.

În privința adresei unde locuiesc fictiv aproape două mii de persoane a fost intentat un dosar care, după cum scrie Mediafax, este deja în instanță.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram