La o secție de votare din orașul Galați, România, până la amiază a venit să voteze un singur alegător. Situația, deși este bizară la prima vedere, este una așteptată, scrie presa de peste Prut, or, pe o adresă din această regiune sunt înregistrate aproape 2000 de persoane – moldoveni din Republica Moldova cu cetățenie românească. 

În total, pe lista electorală a acestei secții de votare, nr. 45 din Galați, sunt înregistrate 1960 de persoane, dintre care 1899 – moldovenii care locuiesc fictiv pe o singură adresă, scrie Mediafax.ro.

Potrivit sursei citate, în anii precedenți, la această secție de votare nu venea nimeni la urne, însă, la alegerile europarlamentare din primăvara acestui an, a venit să voteze un alegător, situație care s-a repetat și astăzi, când în România au loc alegeri prezidențiale.

În privința adresei unde locuiesc fictiv aproape două mii de persoane a fost intentat un dosar care, după cum scrie Mediafax, este deja în instanță.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!