/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO FOTO/ Flashmob în diasporă, pentru susținerea Guvernului Sandu. Mesajul moldovenilor din Frakfurt

10 noiembrie 2019, ora 17:41

Un grup de moldoveni stabiliți în Frankfurt, Germania, a organizat un flashmob de susținere a Guvernului Sandu. „În aceste zile de cumpănă, Guvernul Republicii Moldova, în frunte cu Maia Sandu, este supus unei moțiuni de cenzură, la inițiativa Partidului Socialiștilor. Este inadmisibil ca în această situație precară și complicată Republica Moldova să rămână fără Guvern, ceea ce ar duce la distabilizarea situației și la stoparea reformei justiției și a procuraturii”, este mesajul conaționalilor noștri din Frankfurt, participanți la manifestație.

Participanții la flashmob susțin că-l vor pe Ștefan Gligor procuror general, spunând că aceasta ar fi candidatura care se bucură de susținerea societății civile. Aceștia i-au transmis un mesaj și președintelui Igor Dodon, spunându-i că, dacă Guvernul Sandu va fi demis, acesta va fi taxat atât de electoratul de dreapta, cât și de stânga.

Foto: Facebook/Vitalie Cernauțanu

Săptămâna trecută, ministra Justiției a anunțat că anulează rezultatele concursului de preselectare a procurorului general, din motiv că unul dintre membrii comisiei de selecție, înaintat de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a denaturat rezultatele concursului, dezavantajând anumiți candidați și favorizându-l pe altul. În aceeași zi, Guvernul a aprobat prin asumare de răspundere modificări la Legea Procuraturii, care să-i permită prim-ministrei Maia Sandu să preselecteze personal două candidaturi la funcția de procuror general, pe care să le propună Consiliului Superior al Procurorilor. Pasul Executivului a fost interpretat de cei din Partidul Socialiștilor ca o încălcare a acordului de creare a majorității parlamentare și tentativă de subordonare a viitorului procuror general. Aceștia au depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu, care urmează a fi supusă votului zilele următoare în plenul Legislativului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram