/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Procuratura Generală și CNA, sesizate de Comisia parlamentară de anchetă în cazul privatizării „Gărilor Auto”

missing
11 noiembrie 2019, ora 13:11

Comisia parlamentară de anchetă a pregătit raportul după analiza  parteneriatului public-privat pentru modernizarea și eficientizarea activității „Gărilor și Stațiilor Auto” și l-a transmis conducerii Legislativului pentru a fi inclus pe ordinea de zi a ședinței plenare a deputaților.

Comisia de anchetă a sesizat și Procuratura Generală și Centrul Național Anticorupție și a cerut oamenilor legii să investigheze acțiunile și inacțiunile Guvernului, Ministerului Economiei, Agenției Proprietății Publice și administratorului întreprinderii de stat  „Gărilor și Stațiilor Auto” „pentru a da o calificare procesuală multiplelor abuzuri și favoritisme, comise la etapa semnării acestui contract”, anunță președintele Comisiei de anchetă, Igor Munteanu.

„Demersul poate da rezultate numai dacă vom avea procurori independenți, calificați și dedicați interesului public. Asta-i problema cu care ne ciocnim”, a scris Munteanu pe Facebook.

Anterior, comisia parlamentară de anchetă a trimis Procuraturii Generale rapoartele realizate după analiza procedurii de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău și de privatizare a „Air Moldova”.

În scurt timp, va fi gata și raportul Comisiei în cazul privatizării întreprinderii „Tutun CTC”.

Anterior, Igor Munteanu a spus că privatizarea întreprinderii de stat „Gările și Stațiile Auto” s-a făcut cu zeci de încălcări grave de procedură, iar proiectul acceptat de fosta guvernare este „străin pentru interesul public”. Deputatul a anunțat că, în anul curent, nu au fost realizate nici jumătate din investițiile care trebuiau făcute în 2019, potrivit contractului de parteneriat public-privat.

Contractul de privatizare a „Gărilor Auto” va fi reziliat. Nici jumătate din investițiile preconizate pentru 2019 nu s-au făcut

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram