Și reprezentanții Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chișinău au publicat un comentariu referitor la căderea Guvernului condus de Maia Sandu. Aceștia spun că demiterea Executivului este un lucru regretabil, dar insistă asupra menținerii relațiilor bune dintre SUA și Republica Moldova. 

„În pofida regretabilei demiteri a Guvernului Prim-Ministrului Maia Sandu, prioritățile Statelor Unite în relațiile noastre bilaterale cu Republica Moldova rămân neschimbate. Îndemnăm reprezentanții aleși ai poporului Moldovei să lucreze pentru edificarea unui viitor mai echitabil, democratic și prosper pentru toți cetățenii țării. Populația Republicii Moldova merită lideri care vor lucra pentru binele țării și o vor elibera de corupția care îi limitează potențialul”, se menționează în mesajul transmis de reprezentanții Ambasadei SUA.

Acum câteva ore, și reprezentanții Serviciului European pentru Politică Externă au emis un comunicat în care și-au expus poziția vizavi de demiterea Guvernului Sandu. Aceștia s-au arătat îngrijorați de faptul că Guvernul a căzut în urma unei decizii legate de alegerea unui nou procuror general, dar spun că vor continua să colaboreze cu un nou Cabinet de Miniștri care va fi învestit, cu condiția că Republica Moldova va respecta normele democratice și statul de drept.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!