Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, recunoaște că formațiunea s-ar simți mult mai confortabil, dacă socialiștii ar demite astăzi Cabinetul de miniștri, condus de Maia Sandu și ar numi un Guvern minoritar, în frunte cu fostul ministru al Finanțelor, actual consilier prezidențial Ion Chicu.

Dacă Guvernul va fi demis, toți se vor așeza la masă și vor căuta ieșire din situație. Vom convoca Consiliul politic național al partidului și vom discuta. Potrivit legislației, șeful statului trebuie să inițieze consultări cu fracțiunile parlamentare. Desigur că vom participa la discuții…Ne vom așeza și vom discuta în ce condiții, dacă acest Guvern va fi pe șase luni, ori pe trei ani și jumătate, cât a mai rămas până la alegerile parlamentare”, a explicat Diacov la emisiunea „Politica” de la TV8.

Liderul Partidului Democrat dă asigurări că fracțiunea PDM nu intenționează să formeze o majoritate parlamentară și neagă faptul că ar purta discuții cu socialiștii pentru crearea unei coaliții și numirea unui nou Guvern, cu portofolii de miniștri pentru PDM.

Nu intenționăm cu nimeni să formăm coaliții”, a punctat Diacov.

Precizăm că, astăzi, la ora 10:00, deputații se vor întruni în ședință pentru a dezbate moțiunea de cenzură înaintată de socialiști împotriva Guvernului Sandu. Potrivit informațiilor pe care le deține Blocul ACUM, 15 deputați democrați ar fi gata să voteze pentru demisia Cabinetului de miniștri, a spus ieri-seară, la o emisiune televizată, deputatul Mihai Popșoi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!