Curtea de Apel Chișinău a pronunțat azi o încheiere prin care se suspendă decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de pe 4 noiembrie 2019, prin care judecătorului de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) Oleg Sternioală i-a fost ridicată imunitatea de magistrat, decizie care a dus la reținerea acestuia.

Încheierea a fost pronunțată de magistrații de la Curtea de Apel Chișinău: Vladislav Clima, Ala Malîi și Ecaterina Palanciuc.

Oleg Sternioală a atacat în judecată decizia CSM-ului la o zi de la emiterea acesteia, argumentând faptul că membrii CSM s-au convocat ilegal în acea ședință, întrucât la Adunarea Generală a Judecătorilor de pe 27 septembrie, actualii membri ai CSM au fost revocați din funcții.

Oleg Sternioală a fost reținut de procurori pe 4 noiembrie 2019, în ziua în care i-a fost ridicată imunitatea de judecător. Acesta este cercetat într-un dosar penal pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Peste trei zile, procurorii au cerut instanței plasarea acestuia în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile, însă demersul a fost respins.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!