La ședința de astăzi a Parlamentului, unde urmează a fi dezbătută moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, înaintată de fracțiunea Partidului Socialiștilor, sunt prezenți 93 de deputați.

Doi legislatori socialiști sunt lipsă. Deputatul Ion Ceban a ales să meargă la Primărie, după ce a câștigat mandatul de edil al capitalei, iar socialistul Vlad Batrîncea se află în concediu medical, a precizat secretarul ședinței.

Lipsesc și câțiva deputați din Blocul ACUM care sunt plecați în deplasări de serviciu.

Precizăm că, pentru a demite Guvernul, PSRM  are nevoie de 51 de voturi. În situația în care la ședința de astăzi sunt prezenți doar 34 de deputați socialiști, fracțiunea ar trebui să obțină susținerea a 17 deputați din fracțiunile Partidului Democrat și Partidului Șor. Președintele fracțiunii PDM, Dumitru Diacov, a declarat ieri-seară, în cadrul emisiuni i„Politica” de la TV8 că partidul nu a luat o decizie finală privind votul pentru demisia Guvernului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!