Deputații Partidului Democrat și Partidului Șor, care au fost chemați de președintele Igor Dodon să vină mâine la consultări, pentru identificarea unui candidat la funcția de premier, nu au decis deocamdată dacă acceptă invitația șefului statului.

„Chiar acum urmează să ne întâlnim mai mulți colegi la partid și vom decide”, a declarat pentru TV8 deputatul democrat Vladimir Cebotari.

Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, spune că invitația președintelui i-a luat prin surprindere și urmează să o analizeze. Deputații PP Șor încă nu au stabilit când se vor întâlni să discute acest subiect.

„Veți fi informați despre toate deciziile noastre”, ne-a răspuns scurt Marina Tauber.

Ieri-seară, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8, președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a declarat că democrații  se vor așeza la masa de negocieri cu președintele Igor Dodon  și vor căuta ieșire din situație.

„ Potrivit legislației, șeful statului trebuie să inițieze consultări cu fracțiunile parlamentare. Desigur că vom participa la discuții…Ne vom așeza și vom discuta în ce condiții, dacă noul Guvern va fi pe șase luni, ori pe trei ani și jumătate, cât a mai rămas până la alegerile parlamentare”, a explicat Diacov .

Diacov recunoaște că PDM ar putea vota un Guvern minoritar format de PSRM: „Vom discuta în ce condiții”

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!