/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Fracțiunile Partidului Democrat și Partidului Șor încă nu au decis dacă vor merge mâine la consultări cu Igor Dodon

missing
12 noiembrie 2019, ora 15:34

Deputații Partidului Democrat și Partidului Șor, care au fost chemați de președintele Igor Dodon să vină mâine la consultări, pentru identificarea unui candidat la funcția de premier, nu au decis deocamdată dacă acceptă invitația șefului statului.

„Chiar acum urmează să ne întâlnim mai mulți colegi la partid și vom decide”, a declarat pentru TV8 deputatul democrat Vladimir Cebotari.

Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, spune că invitația președintelui i-a luat prin surprindere și urmează să o analizeze. Deputații PP Șor încă nu au stabilit când se vor întâlni să discute acest subiect.

„Veți fi informați despre toate deciziile noastre”, ne-a răspuns scurt Marina Tauber.

Ieri-seară, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8, președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a declarat că democrații  se vor așeza la masa de negocieri cu președintele Igor Dodon  și vor căuta ieșire din situație.

„ Potrivit legislației, șeful statului trebuie să inițieze consultări cu fracțiunile parlamentare. Desigur că vom participa la discuții…Ne vom așeza și vom discuta în ce condiții, dacă noul Guvern va fi pe șase luni, ori pe trei ani și jumătate, cât a mai rămas până la alegerile parlamentare”, a explicat Diacov .

Diacov recunoaște că PDM ar putea vota un Guvern minoritar format de PSRM: „Vom discuta în ce condiții”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram