Membrii Cabinetului de Miniștri au abrogat azi o decizie luată de Executiv acum 17 ani și care a dus într-un final, potrivit actualei guvernări, la instituirea monopolului pe piața comercializării metalelor fieroase și nefieroase de către întreprinderea „Metalferos”. Este vorba despre hotărârea de Guvern nr. 1284 din anul 2002.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, următorul pas care va trebui întreprins pentru a lichida în totalitate monopolul în această sferă este armonizarea legislației naționale la standardele Uniunii Europene.

„Metalferos” este o Societate pe Acțiuni, creată în anul 1995, aceasta se ocupă cu achiziţionarea, prelucrarea şi comercializarea deşeurilor de metale feroase şi neferoase. Agenția Proprietății Publice deține un pachet de circa 78% din acțiuni.

Acum câteva luni, fostul deputat democrat Iurie Bolboceanu a declara că întreprinderea de stat „Metalferos” a fost principalul finanțator al Partidului Democrat. Ulterior, și exponenții actualei guvernări, inclusiv prim-ministra Maia Sandu și ministrul Economiei Vadim Brînzan au declarat în repetate rânduri că la „Metalferos” funcționau anumite scheme dubioase prin care se făceau bani care ajungeau în buzunare străine.

În luna august a acestui an, directorul întreprinderii „Metalferos” Alexei Țimbrovski a demisionat. Recent, Ministerul Econimiei a anunțat concurs pentru suplinirea acestei funcții.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!