/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Prima reacție din Uniunea Europeană, după demiterea Guvernului Sandu

missing
12 noiembrie 2019, ora 14:03

„Votul de neîncredere acordat Guvernului din Republica Moldova în contextul procesului de selectare unui nou procuror general, dă semne de îngrijorare privitoare reformele demarate în țară”, se menționează într-un comunicat emis de reprezentanții Serviciului European pentru Politică externă, în urma demiterii Cabinetului de Miniștri.

„Coaliția de guvernare a demarat, începând cu luna iunie, o serie reforme, menite să realizeze angajamentelor-cheie pe care și le-a asumat această majoritate, în special în domeniile legate de lupta împotriva corupției, independența sistemului judiciar și a investigării fraudelor bancare. Necesitatea acestor reforme nu a dispărut odată cu votarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului”, se mai menționează în comunicat.

Reprezentanții Uniunii Europene spun că vor continua colaborarea cu autoritățile din Republica Moldova, care vor susține reformele demarate în baza Acordului de asociere cu UE, în special în ceea ce privește combaterea corupției, indiferent de afilierile politice ale viitorului Cabinet de Miniștri, în condițiile în care acesta va asigura independența sistemului judiciar și depolitizarea instituțiilor statului. „Relația UE cu Republica Moldova va continua să se bazeze pe principiul respectării statului de drept și a standardelor democratice”, se mai spune în comunicat.

Cabinetul de Miniștri Condus de Maia Sandu a fost demis astăzi, cu voturile a 63 de deputați din fracțiunile PSRM și PDM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram