Maia Sandu a provocat intenționat căderea întregului Cabinet de Miniștri”, este declarația președintelui Igor Dodon, făcută după demiterea Guvernului condus de Maia Sandu.

Șeful statului a spus că în următoarele zile este gata să accepte orice candidatură la funcția de premier, propusă de ACUM și PSRM, însă nu o va accepta pe Maia Sandu.

Totodată, președintele Dodon a declarat că invită mâine, în prima parte a zilei, fracțiunile parlamentare la consultări, pentru desemnarea unui nou premier. Astfel, la ora 10.00, Dodon îi așteaptă pe deputații din PSRM; la 11.00, pe cei din Blocul ACUM; la 12.00, pe deputații din PDM, iar la 13.00, pe cei din PP ȘOR.

Președintele țării a spus că ar putea înainta și el personal un candidat la funcția de prim-ministru. Întrebat de jurnaliști, dacă această candidatură ar putea fi Ion Chicu, actual consilier al șefului statului și fost secretar de stat, Dodon a spus că deocamdată nu a discutat cu el acest subiect.

Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis astăzi de Parlament, cu voturile a 63 de deputați din PSRM și PDM.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!