Maia Sandu a provocat intenționat căderea întregului Cabinet de Miniștri”, este declarația președintelui Igor Dodon, făcută după demiterea Guvernului condus de Maia Sandu.

Șeful statului a spus că în următoarele zile este gata să accepte orice candidatură la funcția de premier, propusă de ACUM și PSRM, însă nu o va accepta pe Maia Sandu.

Totodată, președintele Dodon a declarat că invită mâine, în prima parte a zilei, fracțiunile parlamentare la consultări, pentru desemnarea unui nou premier. Astfel, la ora 10.00, Dodon îi așteaptă pe deputații din PSRM; la 11.00, pe cei din Blocul ACUM; la 12.00, pe deputații din PDM, iar la 13.00, pe cei din PP ȘOR.

Președintele țării a spus că ar putea înainta și el personal un candidat la funcția de prim-ministru. Întrebat de jurnaliști, dacă această candidatură ar putea fi Ion Chicu, actual consilier al șefului statului și fost secretar de stat, Dodon a spus că deocamdată nu a discutat cu el acest subiect.

Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis astăzi de Parlament, cu voturile a 63 de deputați din PSRM și PDM.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!