Președintele Igor Dodon a venit în fața presei și a făcut declarații după discuțiile cu toate fracțiunile parlamentare, pentru identificarea unui potențial premier. Acesta a fost întrebat dacă ar putea înainta un nou candidat la funcția de premier, în locul Maiei Sandu.

O astfel de decizie nu a fost luată, cine va fi candidat, pentru că încă nu avem claritate, va fi majoritate sau nu”, a răspuns Dodon.

Șeful statului a spus și care este soarta reformei justiției și a concursului pentru funcția de procuror general.

„Sunt două soluții. prima este că noul guvern, noul ministru al justiției să anunțe un nou concurs conform legii care este în vigoare și care a fost votată de socialiști și ACUM sau a două soluție să se revină la rezultatele concursului care a fost anulat de fostul ministru al justiției” a spus președintele.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!