Procuratura Anticorupție are în gestiune o cauză penală inițiată pentru spălare de bani în care este vizată și compania „Exclusiv Media”, ce aparține deputatului socialist Corneliu Furculiță. Despre asta a fost informat deputatul Iurie Reniță.

Șeful adjunct al Procuraturii Anticorupție, Ion Munteanu l-a informat pe deputat că procurorii așteaptă răspunsuri la cererile de comisie rogatorie, pentru a evolua în cercetarea penală.

Iurie Reniță s-a adresat Procuraturii Anticorupție după ce a intrat în posesia unui raport pregătit de șeful Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, în care este descris cu lux de amănunte cum au primit socialiștii zeci de milioane de lei de la companii offshore din Bahamas, prin intermediul firmei „Exclusiv Media”, fondată de Furculiță. Banii ar fi fost utilizați pentru finanțarea campaniei electorale a lui Igor Dodon la alegerile prezidențiale din 2016.

Citiți mai jos detalii și citiți raportul Serviciului pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor.

/DOC/ Raport CNA, făcut public de Reniță! Socialiștii, învinuiți de spălare de bani și finanțarea ilegală a campaniei electorale pentru prezidențialele din 2016

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!