Ion Ceban s-a așezat de ieri în fotoliul de primar general al municipiului Chișinău, însoțit de un alai de presă, noul edil a mers la Primărie și s-a apucat de lucru. De muncit are mult, or, în campania electorală, Ceban a făcut multe promisiuni și și-a asumat multe angajamente în fața locuitorilor capitalei, iar o parte bună dintre ele trebuie să fie realizate în primul an al mandatului său de edil, potrivit programului său electoral.

Noul șef al Primăriei Chișinău a promis că în decursul celor patru ani cât va sta la cârma instituției, în Chișinău vor fi reparate toate trecerile subterane, vor fi cumpărate mijloace noi de transport pentru Parcul Urban de Autobuze și Regia Transport Electric, iar autobuzele și troleibuzele existente în prezent la cele două întreprinderi vor fi dotate cu aer condiționat și adaptate pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

Ceban a promis că va duce la bun sfârșit inițiativa introducerii biletelor electronice unice în transportul public din capitală și va face așa ca troleibuzele și autobuzele din Chișinău să circule exact conform orarului indicat în stații.

Planuri grandioase are noul primar în privința construcțiilor mai multor parcări. Ceban promite câte o parcare la fiece intrare în oraș, parcări multietajate în fiecare sector din capitală și în zonele aglomerate ale orașului. Mai mult, primarul zice că va crea și o întreprindere municipală care să gestioneze aceste parcări.

În campania electorală, Ion Ceban a fost întrebat din ce surse va implementa toate aceste inițiative, or, cheltuielile estimate pentru aceste proiecte depășesc cu mult bugetul anual al municipiului Chișinău, care este de circa patru miliarde de lei. Răspunsul primarului a fost că el va spori veniturile în haznaua orașului și va obține finanțare din surse externe.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!