Fostul secretar de stat al Ministerului Justiției, Nicolae Eșanu, afirmă că încheierea emisă ieri de Curtea de Apel Chișinău, prin care a fost suspendă decizia Consiliului Superior al Magistraturii pentru ridicarea imunității judecătorului Oleg Sternioală, cu ulterioara lui cercetare într-un cauză penală, este un non sens juridic.

„Am obosit să repet că suspendarea unui act care deja a produs efecte este un nonsens juridic. Sper că o să fie mai pe înțeles dacă o să adaug că asta ar echivala cu situația în care s-ar dispune că omleta este iarăși ou”, a comentat Eșanu pe Facebook.

Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat anterior solicitarea procurorului general de a-i ridica imunitatea judecătorului Oleg Sternioală, pentru ca acesta să poată fi cercetat într-un dosar penal pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Pe 4 noiembrie, Sternioală a fost reținut pentru 72 de ore, iar ulterior, instanța de judecată a respins demersal procurorilor de aplicare a arestului preventiv pentru Oleg Sternioală.

Procurorii caută din ce mijloace s-ar fi îmbogățit familia Sternioală care a acumulat venituri de circa șapte milioane de lei într-o perioadă relativ scurtă de timp și din ce surse acesta și-a cumpărat bunuri de lux, în valoare de 13,8 milioane de lei.

UPDATE: Judecătorul CSJ Oleg Sternioală, reținut pentru 72 de ore. Detalii despre dosar

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!