Fostul secretar de stat al Ministerului Justiției, Nicolae Eșanu, afirmă că încheierea emisă ieri de Curtea de Apel Chișinău, prin care a fost suspendă decizia Consiliului Superior al Magistraturii pentru ridicarea imunității judecătorului Oleg Sternioală, cu ulterioara lui cercetare într-un cauză penală, este un non sens juridic.

„Am obosit să repet că suspendarea unui act care deja a produs efecte este un nonsens juridic. Sper că o să fie mai pe înțeles dacă o să adaug că asta ar echivala cu situația în care s-ar dispune că omleta este iarăși ou”, a comentat Eșanu pe Facebook.

Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat anterior solicitarea procurorului general de a-i ridica imunitatea judecătorului Oleg Sternioală, pentru ca acesta să poată fi cercetat într-un dosar penal pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Pe 4 noiembrie, Sternioală a fost reținut pentru 72 de ore, iar ulterior, instanța de judecată a respins demersal procurorilor de aplicare a arestului preventiv pentru Oleg Sternioală.

Procurorii caută din ce mijloace s-ar fi îmbogățit familia Sternioală care a acumulat venituri de circa șapte milioane de lei într-o perioadă relativ scurtă de timp și din ce surse acesta și-a cumpărat bunuri de lux, în valoare de 13,8 milioane de lei.

UPDATE: Judecătorul CSJ Oleg Sternioală, reținut pentru 72 de ore. Detalii despre dosar

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!