Există puține șanse să fie formată o nouă coaliție de guvernare între Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM, declară președintele Igor Dodon, după ce s-a întâlnit astăzi cu toate fracțiunile parlamentare.

„Sunt poziții diametral opuse. Condițiile înaintate de Blocul ACUM nu sunt deloc constructive. Sunt ultimatumuri”, afirmă șeful statului.

Potrivit lui Igor Dodon, socialiștii s-au arătat deschiși pentru a forma o nouă coaliție cu Blocul ACUM, dar cu anumite condiții, printre care și obținerea mai multor portofolii în noul Guvern.

„Deputații PSRM au spus că sunt gata să discute doar în situația în care ar fi un alt candidat la funcția de prim-ministru și cu revederea structurii Guvernului, plus proiectele sociale. Blocul ACUM categoric nu acceptă această formulă. Ei insistă pe aceeași componență a Guvernului și au spus că vor să plece și președintele din funcție să aibă garanții nu e clar pentru ce”, a adăugat Dodon.

Ce ține de discuțiile cu Partidul Democrat, șeful statului  spune că au vorbit în detalii: „Ei sunt axați pe o etapă importantă de reformă internă. Au spus clar că nu vor majoritate parlamentară cu nimeni. Iar un Guvern propus de președinte, au spus că depinde cu ce componență și cu ce program vine”.

Despre deputații Partidului Șor, președintele afirmă că aceștia ar avea o poziție comună cu Blocul ACUM și își doresc alegeri anticipate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!