/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

PSRM a cerut mai multe portofolii în Guvern. Dodon: „La această etapă nu văd șanse pentru crearea unei majorități parlamentare”

missing
13 noiembrie 2019, ora 13:57

Există puține șanse să fie formată o nouă coaliție de guvernare între Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM, declară președintele Igor Dodon, după ce s-a întâlnit astăzi cu toate fracțiunile parlamentare.

„Sunt poziții diametral opuse. Condițiile înaintate de Blocul ACUM nu sunt deloc constructive. Sunt ultimatumuri”, afirmă șeful statului.

Potrivit lui Igor Dodon, socialiștii s-au arătat deschiși pentru a forma o nouă coaliție cu Blocul ACUM, dar cu anumite condiții, printre care și obținerea mai multor portofolii în noul Guvern.

„Deputații PSRM au spus că sunt gata să discute doar în situația în care ar fi un alt candidat la funcția de prim-ministru și cu revederea structurii Guvernului, plus proiectele sociale. Blocul ACUM categoric nu acceptă această formulă. Ei insistă pe aceeași componență a Guvernului și au spus că vor să plece și președintele din funcție să aibă garanții nu e clar pentru ce”, a adăugat Dodon.

Ce ține de discuțiile cu Partidul Democrat, șeful statului  spune că au vorbit în detalii: „Ei sunt axați pe o etapă importantă de reformă internă. Au spus clar că nu vor majoritate parlamentară cu nimeni. Iar un Guvern propus de președinte, au spus că depinde cu ce componență și cu ce program vine”.

Despre deputații Partidului Șor, președintele afirmă că aceștia ar avea o poziție comună cu Blocul ACUM și își doresc alegeri anticipate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram