Procurorii au aplicat sechestru de peste trei milioane de lei asupra automobilelor de lux și apartamentelor care aparțin bănuiților în dosarul achiziționării a 31 de autobuze de model „Isuzu” pentru Parcul Urban de Autobuze din Chișinău.

„Procurorii au aplicat sechestru asupra bunurilor suspecților în urma ședințelor de judecată din această săptămână. La această etapă a investigațiilor, sunt cercetați patru bănuiți ce dețin funcții de decizie în administrația publică”, informează Procuratura Generală.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă o amendă în mărime de până la 117.500 lei sau pedeapsă cu închisoare de până la cinci ani cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani.

În cazul persoanelor juridice care sunt vizate în acest dosar, acestea riscă o amendă de până la 550 de mii de lei, cu privarea dreptului de a exercita o anumită activitate sau lichidarea persoanei juridice.

Pe opt noiembrie curent, în rezultatul investigațiilor financiare, oamenii legii au pornit o urmărire penală cu privire la spălarea banilor în proporții deosebit de mari în dosarul achiziționării autobuzelor „Isuzu”.

Pe cinci noiembrie, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, Direcției Generale Urmărire Penală al IGP în comun cu procurorii PCCOCS au efectuat percheziții la Parcul Urban de Autobuze și la domiciliile mai multor funcționari de la Primărie.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!